Om oss

Hej,

Elin Dreifaldt heter jag och bor i Skultuna, strax norr om Västerås med min man, tre barn, två hoffar och en katt.

Jag har sedan 2007 Hovawart och är helt såld på rasen. Det är en frisk och sund ras. Den är otroligt påhittig, din bästa kompis och är med på de mesta aktiviteter en vill göra. 

Jag är uppvuxen på landet i närheten av Strömsholm med föräldrar som drev ett hobbyjordbruk och vi hade diverse djur.  Hästar och hundar har alltid vart mitt stora intresse och på gymnasiet läste jag bl.a. kurser i etologi, djursjukvård, hunddressyr och lantbruksdjur. Jag har jobbat inom lantbruket med grisar i produktion i 13 år och då i hela produktionen; avel, förlossning, tillväxt och slakt. Valde att sadla om hösten 2016 och arbetar numer som löneadministratör. Arbetar även på Mentalbeskrivningar och Mentaltest, anordnade av Svenska brukshundklubben samt som ringsekreterare hos Svenska kennelklubben och Svenska brukshundklubben. 

Inom hundsport så är jag en allätare. Började tävlingskarriären med min Shetland Sheepdog "Bamze" inom lydnad år 2001. Numer tävlar jag mest lydnad, det svenska bruksspåret och utställning. Simmar även en del med hundarna på sommaren samt åker skidor efter dem på vintern. Sedan är vi en hel del ute i skog och mark, både själva, med hela familjen och vänner. Har tidigare vart med på ett hörn inom både räddning- och försvarsmaktshundar samt tränat och tagit championat inom viltspår.

Är även en av redaktörerna och har vart med och gjort Hovawartklubbens tidningen sedan 2014, idag kallad Hoffebladet.

Jag har genomgått uppfödarutbildning. 

Planen med min kennel är att behålla rasen som brukshund och tjänstehund. Vill att valpen bor hos aktiva familjer. Det behöver inte vara bruksfolk utan att man är en aktiv person. Vill att rasen ska förbli frisk, både mentalt och fysiskt och är mycket noga med att välja avelsdjur. Att hunden dessutom är snygg och rastypiskt - det ska den såklart också vara. Kommer vilja följa mina valpar och registrera deras resultat för att kunna förbättra/bibehålla rasen.  Jag vill gärna ha kontakt med dig som valpköpare och ställer upp och hjälper till om ni stöter på problem. Jag ser helst att  valparna gör MH, röntgas och går på åtminstone en utställning.